36. KTK-tilaisuus 31.03.2013

Osallistuminen

Osallistumiset lähetetään osoitteeseen: ellin.ratsutalli@hotmail.com
Otsikoidaan "Kantakirjaustilaisuus 36."

Osallistumismuoto:
Oriit/tammat/irto-KTK (rivinvaihto)
<*a href="http://alkuinen osoite">Hevosen koko nimi<*/a> - omistaja (rivinvaihto)
Sertin tiedot: KTK, milloin saatu, mistä saatu
Mikäli hevosesi on tulossa kantakirjattavaksi uudestaan, sertitietojen tilalle edellinen KTK-arvo. Tähdet pois osallistumisesta.

HUOM!
Sertin tiedot tulee olla myös hevosen sivulla (linkki kutsuun!) tai sertilistalla.

Osallistumisaika: 05.03.-25.03.2013
Yhdeltä omistajalta max. 2 hevosta / luokka (toisia hevosia karsitaan mikäli tulijoita on enemmän kuin mukaan mahtuu).
Arvioitavaksi jokaiseen luokkaan otetaan 20 osallistujaa.

Katso tarkemmat osallistumissäännöt irto-KTK:n hakemiseen täältä!

Tuomarit: Latu, Chao, Anne, aksu HUOM! Pari hevosta tuomaroitu kolmen tuomarin voimin tuomaripulan vuoksi.

Tulokset

Oriit

KTK-I

Bulam-Bujar - Latu
85+75+90 = 83,3%
- Tasapainoinen, erinomaisen rotuleiman omaava ori. Hieman varsamaisuutta. Kaunis pää. Kuivat, mutta lihaksettomat jalat. Takaosa saisi olla voimakkaampi. Hyvä, erottuva säkä. Kaunis, onnistunut väri ja erinomainen, huolellinen toteutus.
- Toivoisin päähän hieman parempaa rotuleimaa, rauhallinen ilme. Eläväiset korvat. Rodunomainen kaula, riittävän vahva ylälinja, pitkä selkä ja lanne. Hyvä etuosa, taipuneet etujalat. Rodulle tyypillinen takaosa, vaikuttaa hieman pihtikinttuiselta. Kaikissa jaloissa hyvät vuohiset. Erinomaiset leimat. Kuvan väritystyö todella hienoa.

KTK-II

For Ya All - Miia
60+68+70+94 = 73%
- Hevosen mittasuhteet ovat hyvät ja näyttelytysasento rodulle sopiva. Käyttötarkoitukseensa nähden lihakseton ja aavistuksen tammamainen. Hyvin pieni silmä. Jalat kuivat, kaviot suuret ja raskaat. Kaulan lihaksisto heikkonlainen. Olematon säkä. Hyvä selän linja. Pyöreä takaosa, mutta lihakseton. Hauska toteutus ja värin esilletuonti onnistunut hyvin. Syvyyttä saisi olla enemmän. Persoonallinen hevonen!
- Orimainen, selvästi quartersukuinen (mikä ei siis ole lainkaan huono asia). Takaosaan toivoisin edes hieman enemmän lihaksikkuutta, ei välttämättä mitään quartermaista muskelia mutta jo valoilla ja varjoilla olisi saanut takaosaa vahvemmaksi. Pieni silmä ja sierain, säkä voisi olla selkeämpi ratsulla. Takajalat hyvissä kulmissa, etujalat piirun verran sapelimaiset -mutta vain piirun. Kaikenkaikkiaan hieno rotunsa edustaja.
- Kaunispiirteinen pää, hieman pienet silmät ja korvat. Hyvä vahva kaula. Piirteetön säkä, suorahko selkä, pitkähkö lanne, pysty lautanen. Hyvä etosa, hyväasentoiset etujalat, oej vuohisnivel jokseenkin pieni, terävät kaviot. Hyvä takaosa ja hyväasentoiset tajakalat, joissa hieman pystyt vuohiset, pitkät kaviot. Hienon värinen ori, joka on esitetty (erityisesti taka) kavioiden pituutta lukuunottamatta hienossa kunnossa. Väritystyö on kaunista ja persoonallista, eivätkä rungon muutamat mustat viivat juurikaan häiritse kokonaisuutta.

Ánrothán VEC - Latu
55+70+88 = 71%
- Lihaksikas ja vahvanoloinen. Kokonaisuus hieman epätasapainoinen; hyvin takana oleva korkea risti, pienehkö pää ja alakaulaa. Vje takanojoisessa asennossa. Pienet korvat, hännänliittymä epärealistinen. Toteutus on peruskaunis, liikaa rakeistettu kuitenkin ja kontrastia voisi olla enemmän.
- Hieman ponimainen pää, korkealle kiinnittyneet korvat. Hyvä vahva kaula. Säkä eva, vaikuttaa takakorkealta. Pitkä selkä joka saisi olla vahvempi, pitkähkö lanne, hieman pysty lautanen, korkealle kiinnittynyt häntä. Hyvä olkavarren asento, mutta lavan tulisi olla hieman pystympi. Hyväasentoiset etujalat. Vahva takaosa, mutta kinnerkulman tulisi olla vahvempi. Hienot vuohiskarvat. Erinomaiset leimat. Väritystyö on tyyliltään hieman hajanaista. Etuosan, hyynärvarren ja koiven lihaksisto on ihailtavan realistista.

Gosh AVE - Miia
62+70+69 = 67%
- Rotuleima hyvä, sukupuolileima voisi olla parempi. Pienehkö pää. Pään asento vaikeuttaa päänliittymän arviointia. Hyvä runko. Hieman etupainoinen. Polvissa ja kintereissä nestettä, muutoin vahvat jalat. Hyvä, voimakas takaosa. Tarkka ja onnistunut toteutus, joskin pienehkö kuva. Kontrastia on käytetty rohkeasti ja kimon väritys toimii hyvin.
- Ponimainen, valpasilmeinen ori. Sukupuolileima voisi olla hivenen parempi. Ponin karva näyttää karkealta. Ratsuleima on hyvä, plussaa yksityiskohtaisesta työstöstä!
- Todella kaunis pää. Hyvä vahva kaula. Pitkä säkä. Pitkä, hieman vento selkä, joka antaa ponista takakorkean vaikutelman. Pitkä lanne, hyvä lautanen. Pystyhkö lapa, hyvä olkavarren asento. Hyväasentoiset etujalat, hieman pitkät sääret ja hieman pystyt vuohiset ja kaviot. Hyvä takaosa, hyväasentoiset takajalat joisa pitkät sääret. Hyvä rotuleima, orileima saisi olla aavistuksen vahvempi. Miellyttävää eläväistä väritystyötä.

KTK-III

-

Tammat

KTK-I

-

KTK-II

Pixie ACT - Miia
70+79+78+89 = 79%
- Leimat erinomaiset. Kaunis profiili, tammamainen katse. Vahva, lihaksikas runko. Takaosassa turhaa rasvakerrosta. Pitkä kaula, etuosassa hyvin lihasta. Säärien luusto ohutta, etujalkojen vuohisissa voimattomuutta. Kaunis väritys ja hyvä kontrasti. Taustatekstuuria (burlap) on käytetty hieman liikaa ja se syö näin pienessä kuvassa yksityiskohtia etenkin jaloista. Muutoin tasapainoinen kokonaisuus.
- Tamma- ja rotuleimat ovat hyvät, valppaan mutta silti lempeän näköinen katse. Varsinkin oej vento vuohinen. Pintakuvio on mielenkiintoinen, mutta ei ehkä juuri tässä kuvassa tuo toteutustapaa.
- Todella kaunis pää. Hyvä kaula, pitkä korkea säkä, hyvä selkä ja lanne, pitkä lautanen. Pystyhkö lapa, hyvä olkavarsi. Hyväasentoiset, mutta turhan kevytluustoiset etujalat, vennohkot vuohiset. Vahva takaosa, hyväasentoiset jalat, joissa hieman pitkät sääret ja matalahkot kaviot. Erinomaiset leimat. Esitetty hienossa kunnossa. Väritystyö on hienoa, mutta (jälkeenpäin lisätty?) "ruudukointi" häiritsee kokonaisuutta.

Beonca Ariel - Miia
69+79+82 = 76,7%
- Kaunis tamma, omaa erinomaiset leimat. Lyhyt ylälinja, säkä olematon. Rodulle tyypillinen pyöreä vatsasnseutu, hieman jo ylipainoon viittaava. Kaunis pää. Voimakkaat jalat. Terhakka olemus. Kaunis toteutus, rungossa ja kaulassa saisi yksityiskohtia olla enemmänkin. - Lempeä ja kauniskatseinen poni. Sukupuolileima on todella selvä, rotuleima ok. Säkä ei ole tarpeeksi kehittynyt, lapa lihaksettoman näköinen. Kaunis toteutus.
- Hieman pitkä ja hevosmainen pää, jossa kaunis ilme. Hyvä kaula. Hieman piirteetön säkä, rodunomainen ylälinja, hieman takakorkea. Hyvä etuosa, hyväasentoiset etujalat joissa lyhyehköt ja pystyt vuohiset. Hyvä takaosa, hyväasentoiset takajalat. Hyvät leimat. Upean värinen kaunis poni. Väritystyö on mukavan rauhallista ja yllättävän eläväistä kun sitä alkaa tarkastelemaan lähemmin.

Indiki VEC - Latu
57+85+85 =75,7%
- Raskas rotunsa edustaja. Runko on varsin massiivinen ja kaula ohut sekä kantamaton. Epäjalo pää. Hyvä ylälinja ja voimakas takaosa. Ohuet sääret. Rodulle epäominainen paksu häntä. Kuvassa on hyvin kontrastia ja jälki on siistiä. Valokohdat on toteutettu rungossa terävästi, jaloissa väritys toimii hyvin.
- Persoonallisen pään omaava tamma. Vahva kaula, jossa rodunomainen asento. Rotunsa edustajaksi todella hyvin kehittynyt tasapainoinen runko. Piirteetön pitkä säkä, hyvä selkä, lanne ja lautanen. Hyvä etuosa, hyväasentoiset etujalat, pienehköt kaviot. Vahva takaosa, hieman ahdaskinttuisuutta, pitkähköt takasääret, pystyhköt vuohiset ja pienehköt kaviot. Kokonaisuutena todella viehättävä ja kaunis tamma, joka on esitetty erinomaisessa kunnossa. Väritystyö hyvin onnistunutta, vaikkakun takajalkojen arvostelu on osittain hyvin vaikeaa lähes "puhkipalaneen" mustan takia. Musta väri toteutettu varsin rohkeasti.

Witchcraft - aksu
70+72+83 = 75%
- Kaunis ja hyvät leimat omaava tamma. Tammamainen, herkkä katse. Rungon yleisvaikutelma on hyvin pyöreä kauttaaltaan. Jalat ovat sopusuhtaiset, kuivat ja voimkkaat. Lihaksikas, hieman jopa orimainen kaula. Säkä saisi olla selkeämpi. Kaunis pää. Toteutus selkeä ja siisti.
- Sopusuhtainen, omistaa selvät leimat, lapakulma en ehkä hieman loiva korkean tason ratsuksi. Pikkuisen etunojainen. Kaunis, kiiltävä karva.

ML Bad Lies - Latu
66+70+86 = 74%
- Leimat erinomaiset. Lihakseton ja kehitysvaiheessa olevan näköinen tamma. Todella lihakseton kaula ja raskas pää. Selkeä, hyvä ratsuhevosen säkä. Ylälinja muhkurainen. Pitkät jalat. Hyvät kaviot. Etuvuohisissa lievää ventoutta. Kaunis väri ja karvapeite hyvässä kunnossa. Toteutus huolellinen ja yksityiskohtainen.
- Kaunis pää, suloinen herkkisilme, pienet korvat. Hyvä kaareva kaula, aavistuksen piirteetön säkä, heikonoloinen selkä ja lanne, hyvä lautanen. Hyvä etuosa, hyväasentoiset etujalat, pystyhköt kaviot. Hyvä takaosa, hyväasentoiset takajalat, pystyhköt kaviot. Erinomaiset leimat. Saisi olla hieman lihaksikkaammassa kunnossa. Väritystyö kaunista ja varsin realistista.

KTK-III

-

Irto-KTK 2/20 - Tulokset

Abzallar VEC - Latu
kyllä - kyllä - ei --> Seuraavaan tilaisuuteen
Spiderman - Anne
kyllä - kyllä - ei --> Seuraavaan tilaisuuteen

Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne