EQ Mikhail #PKK365

ahaltek, ori

www-sivu


Arvonimet:

VIP MVA (2008)
Fn (2007)

Kantakirjattu 22.08.2007, PKK:n 13. Kantakirjaustilaisuus:
KTK-II, pisteillä 70.1%

Tuomareiden kommentit:
-Kaula on pitkä ja melko lihaksikas, suorat jalat, hieman kyömypää. Sukupuolileima tyydyttävä, rotuleima selvä. Hyvänmalliset kaviot, pitkä runko, melko pystyt lavat. Hyvä takaosa, nätit lautaset. Häntä matalalle kiinnittynyt. Kuva on siististi piirretty, valot, varjot ja lihakset näkyvät hyvin. Häntä on melko eloisan näköinen.
-Hienopiirteinen pää, hyvä kaula. Lihaksikas etuosa, hyvä runko. Hyvä selkä, hyvä lanne, pyöreä lautanen. Lihaksikkaat etujalat, oikeassa etusessa lyhyehkö etusääri, hyväasentoiset vuohiset. Lihakseton reisi, pitkät takasääret, hyväasentoiset vuohiset. Jalat hieman lyhyet. Melko hyvä rotu- ja sukupuolileima. Kuvassa siisti totetutus, hieman olisin kaivannut vielä lisää mustan esilletuomista lisää.
-Hyvin rodulle omainen pää, silmät eloisat, eikä vain mustat pläntit. Kaula on pitkä ja sopivan paksu. Ryntäät ovat hieman lihaksettomat. Selänlinja hyvä, vähän ehkä on etukorkeutta, mutta se ei pilaa vaikutelmaa. Alalinja on pitkä ja hyvä, ei "ponimahaa". Akhal-tekeksi etuosa on ehkä hieman massiivinen. Etujalat ovat aika paksut, jotka kapenevat loppua kohden huimasti. Jalat ovat aika raskaat. Pystyt vuohiset ja kuivat. Kuitenkin olisin toivonut enemmän lihaksia hevoselle, joka toisi hevoselle ryhtiä ja orimaisuutta. Yleisvaikutelma oli mukava ja huomasin, että piirrustuksessa on osattu ottaa huomioon hyvin varjot ja valot. Esim. kaulaan on laitettu varjo. Karvapeitteeseen oli tuotu vivahteikkuutta musta eri sävyillä.
-Kettupäinen, mutta valpas hyvä ilme. Tarkkaavainen. Rodulle ominainen kaula, mutta lihakseton. Raskas etuosa muuhun runkoon nähden. Takaosa pieni ja ahtaahko. Jyrkkä lautanen. Raskaat etujalat.




KTK-kelpoisuus:

Ei KTK-kelpoinen isän tai emän KTK-arvon perusteella.

Ei KTK-kelpoinen näyttelytulosten perusteella.


Piirretyt sukujuuret

i. ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
e. ei. eii.
eie.
ee. eei.
eee.

Piirretyt jälkeläiset

Otsikko- ja koristeluvat © aksu / Anne / davis / Elisa / Java / Latu / nica / Possiikeri
Tekstit © PKK
Ulkoasu ja toteutus by Anne